Имам проблем със слабо парно на турбото и не мога да разбера на какво се дължи. Колата е с нов радиатор на парното Нисенс и нов термостат Бер. Двигателя държи 90* и въпреки това от предните духалки духа може да се каже топъл въздух, а от задните леко топъл. Климатроника не изписва никакви грешки и не мога да разбера какво не е наред. Дайте идея за какво да гледам
Известие
Collapse
No announcement yet.
Слабо парно
Collapse
X
-
Маркучите стават горещи още около 60-70* на мотора и има разлика в температурата им, но не е голяма. Клапата пуска студено и обръща на топло, но какъв и е хода незнамAlfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Кой от двата е по-горещият - този откъм термостата ли?
Пусни климатика на студено, вдигни оборотите на мотора на към 2000 - 3000 и виж дали температурата на маркучите се изравнява.
Евентуално е добре да стигнеш до клапата и да видиш дали върви открай докрай.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Да, този след термостата е по-горещ. Когато сменях радиатора се наложи да откача моторчето от клапата. Възможно ли е да не съм го зацепил правилно?Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеХода на клапата се ограничава от моторчето или то работи докато не блокира клапата и климатроника го спира от товата?
Ако е грешно зацепено, клапата няма да стига едното крайно положение и ще спира някъде посредата. Но тогава би трябвало да се запише грешка.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
И аз точно това си мисля. Грешка обаче не изписва. Би следвало да запише грешка и ако блокира клапата и не стига до крайното (желаното ) положение?Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Скоро един приятел с фиат каза че имал такъв проблем Колата загрявала но на уреда не му отчитало температурата и не му духало топло След диагностика открил неизправен температурен датчик който давал грешна информация и оттам се бъркала работата с топлото и колата му давала по голям разход Незнам дали при тебе може да е това но споделям чуто пък ако някой знае нещо може да коментира УспехALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеИ аз точно това си мисля. Грешка обаче не изписва. Би следвало да запише грешка и ако блокира клапата и не стига до крайното положение?
Все едно - добре е да я провериш дали върви открай докрай.
---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеСкоро един приятел с фиат каза че имал такъв проблем Колата загрявала но на уреда не му отчитало температурата и не му духало топло След диагностика открил неизправен температурен датчик който давал грешна информация и оттам се бъркала работата с топлото и колата му давала по голям разход Незнам дали при тебе може да е това но споделям чуто пък ако някой знае нещо може да коментира Успех
Трябва да се изключат една по една вероятните причини.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Има ли лесен начин да проверя клапата или трябва да разглобя всичко около радиатора?
Проблем с датчик е възможен, но при положение HI не би трябвало да взима под внимание показанията им. Иначе проблем с датчик на температурата на мотора няма защото показанията на диагностиката са нормални, включва нормално перките и температурата на таблото не мърда от 90.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Май не е много лесно.
Може да пробваш да подадеш на моторчето напрежение за да завърти открай докрай и така да изключиш другите вероятни причини и да остане само тази с клапата.
Поне, като разглобяваш, да си сигурен.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
А как беше парното със старото радиаторче Да си уцелил ново с лош топлообмен но пък чак толкова не вярвам Все пак не е изключено Изключвам и варианта с повреден датчик на температурата в купето защото при хай той пак е вън от играта Останаха лошо радиаторче или грешка в клапатаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
По принцип не бях възхитен от парното още когато я взех колата, но преди да сменям радиатора при -22* имаше горе долу добро парно. За съжаление го смених лятото и тогава ми се стори, че духа топло. Сега при -14 колата въобще неможа да се стопли. Някакъв топъл въздух се появява на 90* на мотора. До тогава духа леко топло.
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМай не е много лесно.
Може да пробваш да подадеш на моторчето напрежение за да завърти открай докрай и така да изключиш другите вероятни причини и да остане само тази с клапата.
Поне, като разглобяваш, да си сигурен.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment